English   |     |  ورود به سايت
برنامه عملیاتی پنج ساله پژوهشكده علوم و صنايع غذايي
امروزه سازمان‌ها و مؤسسات اداري به حدي پيچيده شده‌اند كه بدون برنامه‌ريزي‌هاي دقيق، امكان ادامه حيات ندارند. در سطوح برنامه‌‌هاي سازمان، اهداف و راهبردهاي كلان به وسيله برنامه‌ريزي راهبردي تعيين مي‌شوند و راه تحقق آن‌ها به وسيله برنامه‌ريزي تفصيلي پيشنهاد مي‌گردد. پروژه «تدوین برنامه عملیاتی پنج ساله پژوهشكده علوم و صنايع غذايي» در راستاي سند راهبردي پژوهشكده، در سه فاز اجرايي زير انجام شده است:
فاز اول: فرایند تدوین برنامه تفصیلی و تدوین اهداف کلان کمی پژوهشکده
فازدوم: شناسايي متوليان راهبردهاي كلان و شکستن راهبردها به برنامه‌های عملیاتی
فاز سوم: تدوین برنامه‌های تفصیلی 5 ساله پژوهشکده
در فاز اول پروژه، ضمن بررسي پيشينه تحقيقاتي و مباني نظري برنامه‌ريزي عملياتي و تفصيلي، مؤلفه‌هاي برنامه‌ريزي تفصيلي و جداول برنامه‌هاي عملياتي استخراج شد. بررسي سوابق برنامه‌ريزي تفصيلي در سازمان‌هاي مشابه (داخلي و خارجي) و الگوبرداري از آنها نیز از دیگر اقدامات این فاز بود. در اين مرحله ابزارهاي مورد استفاده در برنامه‌ريزي تفصيلي از قبيل استخراج مؤلفه‌ها، طراحي قالب پيشنهادي جهت تدوين برنامه تفصيلي، تهيه كتابچه راهنما جهت تكميل فرم‌ها و روش كار طراحي گرديد.
در فاز دوم با توجه به سند راهبردی که آخرین خروجی آن راهبرد کلان می‌باشد، متولی هر راهبرد مورد شناسایی قرار گرفت، سپس این راهبردها به برنامه‌های عملیاتی شکسته شدند و مسئولین اجرای آن‌ها نیز مشخص گرديد. در این مرحله اجرای آزمایشی تکمیل فرم‌های برنامه‌ریزی تفصیلی نيز صورت پذيرفت.
در فاز سوم پروژه، اقدامات اجرايي كمي پنج‌ساله پژوهشكده از طريق مصاحبه‌هاي نيمه ساختاريافته در قالب جلسات متعدد با معاونين و‌ مديران محترم سطوح مختلف و كارشناسان خبره، تهيه گرديد و زمان‌بندی‌ و اعتبارات مورد نياز آن‌ها تعيين شد. در نهايت، برنامه‌هاي تفصيلي هر حوزه به تأييد و امضاي متوليان و مسئولين اجرايي مربوطه رسيده و در قالب يك گزارش جامع در اختيار ايشان قرار گرفت.
برنامه‌ های عملیاتی پژوهشكده علوم و صنايع غذايي