English   |     |  ورود به سايت
سند راهبردي 5 ساله پژوهشكده علوم و صنايع غذايي
تدوين برنامه راهبردي نخستين اقدامي‌ است كه در راستاي ترسيم نقشه و مسير راهبردي توسط مديران ارشد براي هدايت سازمان صورت مي‌گيرد به‌طوري‌كه اکثر سازمان‌ها به‌منظور افزایش قابلیت  تطبيق با تغييرات سريع محيطي اقدام به تدوين برنامه راهبردي مي‌‌نمايند. برنامه راهبردی به عنوان اصلی‌ترین سند تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی، تخصیص منابع و صرف منابع در یک سازمان بر مبنای اهداف، چشم انداز و رسالت‌های وجودی سازمان‌ها است. این برنامه که می‌تواند تمامی اهداف خرد، میان مدت و کلان یک مجموعه را در قالب تصمیم‌های لحظه به لحظه دنبال کند، به دلیل انعطاف‌پذیری، همسویی با آرمان‌ها و اهداف سازمانی و توجه همه جانبه به تمامی ابعاد و بخش‌های یک سازمان از اهمیت ویژه برخوردار است. در راستاي ترسيم نقشه و مسير راهبردي براي پژوهشكده، برنامه‌ راهبردي پژوهشكده علوم و صنايع غذايي، تهيه و در شوراي راهبردي پژوهشكده به تصويب رسيده است كه در ادامه خروجي‌هاي نهايي پروژه مذكور آورده شده است.

چشم‌انداز
شناخته شدن به عنوان معتبرترين مركز پژوهش‌هاي کاربردي كشور در حوزه علوم و فناوري غذايي و برخوردار از تعاملات مؤثر فراملي با تأکيد بر هويت اسلامي - ايراني

مأموريت
پژوهشكده علوم و صنايع غذايي

سازمان پژوهشی منحصربفردي است که با اتکا به منابع انسانی توانمند و خلاق و التزام به اخلاق حرفه‌ای و ارزش‌های جامعه، به انجام پژوهش‌های کاربردی و فناورانه، کمک به تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی، تربیت پژوهشگر و ارائه مشاوره‌های تخصصی به مراکز تولیدی، صنعتی، علمی، پژوهشی و سایر سازمان‌های مرتبط می‌پردازد؛ تأکید بر بهبود مستمر و بهره‌وری سازمانی داشته و با بکارگیری و توسعه دانش و فناوری روزآمد، به ارتقاي سلامت و امنیت غذایی در سطح ملی و حضور فعال در عرصه فراملی اهتمام می‌ورزد.

ارزش‌هاي محوري
•    رعايت و پاسداشت فرهنگ اسلامي، ارزش‌هاي انساني و هويت ملي
•    مشاركت فعال در رشد و بالندگي علمي و فناوري كشور و مسئوليت‌پذيري در قبال نيازهاي پژوهشي جامعه
•    ترغيب و نهادينه‌سازي نوآوري، كارگروهي، هم‌افزايي و رقابت سازنده در محيطي پويا و با نشاط
•    توسعه كيفي منابع انساني به عنوان سرمايه‌هاي اصلي و حفظ شأن و منزلت آنها
•    تعهد به رعايت اخلاق حرفه‌اي و احترام به آزادانديشي علمي

•    تعامل سازنده و مؤثر با سازمان‌هاي علمي و پژوهشي در سطح ملي و فراملي

 

اهداف کلان
1.    ارتقاي كارايي و اثربخشي پژوهش‌هاي كاربردي، كمك به تجاري‌سازي دستاوردهاي آنها و ايجاد ظرفيت‌هاي جديد پژوهشي
2.    ايجاد و توسعه دانش فني، روزآمد نمودن فناوري‌هاي سنتي، بهره‌گيري از فناوري‌هاي‌نوين و بومي‌سازي آنها متناسب با نياز جامعه با رعايت ملاحظات زيست محيطي
3.    گسترش همكاري‌هاي مؤثر پژوهشي و فناورانه با مراکز صنعتي، علمي، پژوهشي و ساير سازمان‌هاي مرتبط در سطح ملي و فراملي
4.    بهره‌گيري از نظام‌هاي مديريت اثربخش و ايفاي نقش مؤثر در سياست‌گذاري‌هاي كلان كشور در زمينه‌هاي مرتبط
5.    توسعه كمي و كيفي منابع انساني متخصص، توانمند، خلاق، متعهد، كارآمد و پاي‌بند به اخلاق حرفه‌اي
6.    تنوع‌بخشي و تأمين منابع مالي پايدار و افزايش جذب منابع مالي از ظرفيت هاي موجود  

7.    ايجاد و گسترش فضاي فيزيكي مناسب و تأمين امكانات سخت‌افزاري و نرم‌افزاري مورد نياز

 

راهبردهای کلان پژوهشکده علوم وصنایع غذایی
1.    گسترش پژوهش‌هاي كاربردي ميان‌رشته‌اي
2.    افزايش توليدات پژوهشي تخصصي و فناورانه
3.    انجام پژوهش‌هاي كلان ملي و فراملي
4.    توسعه كمي و كيفي گروه‌هاي پژوهشي
5.    بهبود نظام مديريت منابع انساني (كاركنان و اعضاي هيأت علمي)
6.    تدوين، پياده‌سازي و ارتقاي نظام جامع اطلاعاتي
7.    بازنگري و اصلاح ساختار سازماني
8.    مستندسازي، پايش و بهبود مستمر فرايندها
9.    استفاده كارآمد از قابليت‌ها، توانمندي‌ها و ظرفيت‌هاي موجود
10.    ايجاد و توسعه فضاي فيزيكي و زيرساخت‌هاي مورد نياز
11.    ايجاد سازوكار مناسب براي تجاري‌سازي نتايج پژوهشي و توليد ثروت
12.    برقراري وگسترش ارتباط اثربخش پژوهشكده با جامعه و صنعت در سطح ملي و فراملي
13.    توسعه كمي و كيفي دوره‌هاي تحصيلات تكميلي پژوهش‌محور
14.    حضور در مراجع ملي مرتبط با حوزه مأموريت و ايفاي نقش فعال و تأثيرگذار
15.    بهبود نظام مالي و ايجاد ساز و كارهاي افزايش درآمد
16.    توسعه امكانات نرم‌افزاري و سخت‌افزاري مورد نياز
17.    طراحي و استقرار نظام جامع برنامه‌ريزي، ‌نظارت و ارزيابي عملكرد