English   |     |  ورود به سايت
آزمایشگاه فرمولاسیون و ارزیابی حسی مواد غذایی

مشخصات مدیر آزمایشگاه

نام ونام خانوادگی:

 سمیرا یگانه زاد

تحصیلات:

دکتری علوم و صنایع غذایی

شماره تماس:

051-35425416

ایمیل:

s.yeganezad@rifst.ac.ir












این آزمایشگاه با هدف بهبود، توسعه و مهندسی فرمولاسیون محصولات غذایی متناسب با نیاز مصرف کنندگان و نیز توسعه تکنیک‌های ارزیابی حسی برای تولیدمحصولات سالم و با کیفیت در سال 1392 تاسیس گردید.

آموزش روش‌های جدید ارزیابی حسی به واحدهای صنعتی و محققین از جمله خدماتی است که در این آزمایشگاه به متقاضیان ارائه می‌شود.

پیش بینی می‌گردد با توجه به رویکرد پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در ارائه خدمات مطلوب به واحدهای صنعتی و همچنین گردآوری آخرین تجهیزات روزدنیا، آزمایشگاه فرمولاسیون و ارزیابی حسی به تنها آزمایشگاه مرجع استاندارد وعلمی ایران برای توسعه محصولات جدید غذایی تبدیل گردد.

توسعه فرمولاسیون در فرآورده‌های کاکائویی و قنادی (انواع شکلات و تافی پاستیل، ژله، آدامس، دسرها و کرم‌ها و ...)، میوه‌های خشک و آجیل،اسنک‌های بر پایه میوه و غلات، فرآورده‌های آردی (کیک و کلوچه و ...) و محصولات لبنی از اولویت‌های پژوهشی این آزمایشگاه می‌باشد.

لیست دستگاه های آزمایشگاه فرمولاسیون

نام دستگاه: آسیاب ساچمه ای    

ویژگی های دستگاه:

• عملکرد: برای تولید انواع شکلات، کرم ها وفرمولاسیون‌های مواد غذایی گسترش‌پذیر (Spreadable)با اندازه ذرات تا حد 15 میکرون استفاده می شود. پس از ریختن مواد اولیه با حرکت تیغه و ساچمه ها و حرارت دهی، یک ترکیب یکنواخت از فرمولاسیون مورد نظر با اندازه ذرات مناسب تولید می شود.

• شرکت سازنده:آرمان خرد توس

• ساخت کشور: ایران

نام دستگاه: دراژه ساز

ویژگی های دستگاه:

•  عملکرد: پوشش دهی شکلات، انواع آجیل، آبنبات و...

•  بدنه تمام استیل

•  دور موتور متغیراز صفر تا  rpm120، الکترو موتورDc

•  ولتاژ: برقمصرفی220 ولت  25 آمپر

• ساخت شرکت: تجهیزات آزمایشگاهی ثامن

• کشور سازنده: ایران

نام دستگاه: اکسترودر ریبون

ویژگی های دستگاه:

•  عملکرد: اکسترود سرد انواع خمیرها

• موتور گیربکس یک اسب, دور موتور rpm120

•  ولتاژ: برق مصرفی220ولت  25 آمپر

• ساخت شرکت: تجهیزات آزمایشگاهی ثامن

• کشور سازنده: ایران

نام دستگاه: میکسر شکلات (کُنچ)

ویژگی های دستگاه:

•  عملکرد: باعث خروج موادفرار و رطوبت موجود در شکلات و درنتیجه بهبود عطر، طعم و ویژگی های بافتی شکلات میشود که بسته به نوع شکلات زمان کنج کردن حدود 4-16 ساعت متغیر است.

• دو جداره تمام استیل

• موتور گیربکس یک اسب, دور موتور متغیر rpm 70-0

•  ولتاژ: برق مصرفی220ولت  25 آمپر

• ساخت شرکت: تجهیزات آزمایشگاهی ثامن

• کشور سازنده: ایران

نام دستگاه: روتاری اواپراتور             
ویژگی های دستگاه:

•  قابلیت تغلیظ عصاره های آبی و حلال 
•  سرعت مکش پمپ12 تا 15 لیتر بر دقیقه 
•  محدوده دمایی0تا100درجه سانتی گراد 
•  بیشینه سرعت چرخش5 تا 240 دور بر دقیقه 
•  شدت خلاء 20میلی بار (آب 20 درجه سانتیگراد)
•مدل:Buchi,B-480 B-169 
•ساخت کشور: سوییس

نام دستگاه: انکوباتور برقی          Incubator

ویژگی های دستگاه:

•  پارامتراندازه گيري: دما در محدوده C ° 85-20

• ظرفیت: 50 لیتر

• دقت: 0.1°±

•مدل: IPX0 Type: B  Class: 1

•شركت سازنده: بهداد

• ساخت کشور: ایران

نام دستگاه: آون سترون­کننده برقی            

ویژگی های دستگاه:

• پارامتر اندازه گیری: دما در محدوده C ° 220-20

• دقت: 5%

• ظرفیت: 50 لیتر

• زمان: 1دقیقه تا 99 ساعت

• مدل: IPX0 Type: B  Class: 1

• شركت سازنده: بهداد

• ساخت کشور: ایران

نام دستگاه: کدورت سنج          Turbidimeters

ویژگی های دستگاه:

• پارامتر اندازه گیری: مقدار کدورت محلول ها به روش اپتیکی (انعکاس نور توسط ذرات معلق)

• مدل: AL450T – IR

• شرکت سازنده: AQUA LYTIC

• ساخت کشور:آلمان

نام دستگاه: همزن مکانیکی       Electronic Overhead Stirrer

ویژگی های دستگاه:

• عملکرد: برای همزدن و آمیختن مواد اولیه فرمولاسیون

• ظرفیت همزن برحسب آب: 20 لیتر

• بیشینه ویسکوزیته:  mPas10000

• بیشینه گشتاور:kg/cm  2.9 = Ncm  28

• محدوده سرعت:  rpm2000-80

• مدل: MS-BL 620D

• شرکت سازنده: MTOPS

• ساخت کشور: کره

نام دستگاه: همزن نیمه صنعتی      Bakery Mixer

ویژگی های دستگاه:

• عملکرد: 1- با سرعت بالا برای همزدن تخم مرغ، کرم ومواد لطیف

              2- با سرعت متوسط برای پرکننده ها، گوشت و مواد گرانوله

              3- با سرعت پایین برای آرد و مواد سخت

• ظرفیت: 5 لیتر

• توان و ولتاژ: 300w, 220-240v,50/60 Hz

• ظرفیت همزدنکرم: 1.5 کیلوگرم در هر بار

• ظرفیت همزدن خمیر: 0.5 کیلوگرم (برحسب آرد خشک) در هر بار

• مدل: I/BSP-BM5N

• شرکت سازنده: BERJAYA

• ساخت کشور: مالزی

نام دستگاه: همزن کاسه دار (ایستاده)      Stand Mixer

ویژگی های دستگاه:

• عملکرد: همزن مخصوص آشپزخانه

• ظرفیت: 5.2 لیتر

• توان و ولتاژ: AC220-240v,50/60Hz, 185w up to 800w

• مدل: MHM-X3P

• شرکت سازنده: MYSON

• ساخت کشور: چین

همزن برقی Super KATOMO : ساخت ژاپن

بن ماری  Fan Azma Gostar : ساخت ایران

pH متر (Temp, pH, Mv):ساخت ژاپن - مدل MTT65

همزن مغناطیسی-حرارتی IKAMAG RET : ساخت USA

همزن مغناطیسی-حرارتی MTOPS : ساخت کره مدل HSD180

بویلر برقی Bonito : ساخت آلمان مدل WKF-318S ظرفیت 1.8 لیتر

ترازوی دیجیتال  AND : ساخت ژاپن مدل EK-6100 d=0.1g ظرفیت 6000 گرم

ترازوی دیجیتال  AND : ساخت ژاپن مدل GF-600 d=0.001g ظرفیت 610 گرم