ورود به بخش استارت آپ ها rocket

اولین همایش غذای طیب با همکاری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و موسسه کیفیت رضوی وابسته به آستان قدس رضوی 19-18 آبان ماه 1401 در مشهد برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، اولین همایش بین المللی غذای طیب با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی و راهکارهای عملی، تبادل آراء اندیشمندان، پژوهشگران و مدیران سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی در داخل و خارج از کشور در محورهای مختلف برگزار خواهد شد.
«دکتر حسین زمانی»، دبیر اجرایی همایش بین المللی غذای طیب و مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی گفت: ایده اولیه تولید غذای طیب در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی شکل گرفته است که به منظور اجرایی نمودن این طرح با همکاری آستان قدس رضوی، موسسه کیفیت رضوی تاسیس گردید.
وی ادامه داد: جهت عملیاتی نمودن این طرح، «نشان طیب» طراحی گردید که هم اکنون علاوه بر ثبت در سازمان ثبت اختراعات و مالکیت فکری کشور، به ثبت بین المللی نیز رسیده است.
زمانی در پاسخ به بیان تفاوت غذای طیب و غذای حلال گفت: غذای حلال حداقل های شرعی را در تولید محصول مد نظر قرار داده اما در تهیه غذای طیب، حلال بودن یکی از اصول مد نظر محصول بوده و در تولید محصولات طیب صرفا حلال شرعی مد نظر قرار نمی گیرد، بلکه علاوه بر رعایت اصول شرعی، تمام قوانین و استانداردهای مرتبط باید مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: حدود 70 سال طول کشید، تا غذای حلال با حمایت دولتمردان کشور مالزی به جایگاه فعلی رسیده است اما متاسفانه موارد بسیاری مشاهده شده که به دلیل سودجویی برخی افراد در دنیا نظارت لازم بر تولید آن وجود ندارد. این امر سبب متفاوت بودن لوگو حلال در کشورهای مختلف شده است و این موضوع از ضعف های برند حلال به شمار می رود. بر اساس استعلام از مراجع عظام به غیر از کشورهای اسلامی در سایر کشورها صرفا وجود لوگوی حلال بر روی بسته بندی نمی تواند قابل استناد باشد چراکه موارد بسیاری مشاهده شده که به علت نبود نظارت، محصولات بدون رعایت استانداردهای حلال تولید شده اند.
عضو هیات علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با تاکید بر اینکه در تولید غذای طیب علاوه بر حلال بودن اصول دیگری مورد توجه قرار گرفته که در غذای حلال به آن توجه کافی نمی شود افزود: این اصول عبارتند از  "اصل سلامت" که کلیه جنبه های بهداشتی، ارگانیک و استانداردها را در بر می گیرد، "اصل اصالت" که اصیل بودن و درست بودن گواهی ها، اصل بودن آن در مقابل تقلبی بودن، خلوص محصول در مقابل ناخالص بودن و مطابقت آن با ذائقه افراد را در بر می گیرد. 
وی افزود: "اصل جذابیت" در تولید محصول شامل شکل ظاهری و بسته بندی و "اصل برکت"به تمامی ارزش های غذایی، اقتصادی، بهره وری، حقوق مشتریان و سایر موارد را شامل می شود.
زمانی در مورد خصوصیات نشان طیب بیان کرد: این نشان علاوه بر مباحث حلال، ارگانیک بودن محصولات، نظام آراستگی 5S، قوانین کوشر و سایر موارد  را در بر می گیرد و باعث شده که طرفداران این محصولات صرفا مسلمانان نباشند.
وی گفت: تاکنون به هیچ محصول، واحد صنفی و سازمانی نشان طیب اعطا نشده است بنابراین آنچه تاکنون در مورد طیب وجود دارد الگوی ارزیابی سه گانه است که شامل کالاها و خدمات از سه منظر ارزیابان تخصصی، تولید کنندگان یا ارائه دهندگان خدمت و مردم می شود.
 دبیر اجرایی همایش افزود: تاکنون مراکز علمی و پژوهشی در کشورهای مالزی، سوئیس، کره جنوبی، پاکستان، قزاقستان و برونئی برای حضور و همکاری در این همایش اعلام آمادگی کرده اند. همچنین دانشگاه های معتبر کشور نیز حمایت خود را از همایش با ارسال لوگوی این دانشگاه ها اعلام نموده اند و تاکنون بیش از 30 نشست با این دانشگاه ها برگزار شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به رسمیت برگزاری این همایش، کلیه مقالات پذیرش شده در این همایش در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) و سیویلیکا (CIVILICA) نمایه خواهند شد و لذا علاقه مندان به حضور می توانند مقالات خود را به دبیرخانه این همایش ارائه نموده و با دریافت گواهی، از امتیازات علمی ارائه مقاله برخوردار شوند. همچنین مقالات پژوهشی که کیفیت آن ها مورد تایید کمیته داوری قرار گیرد در مجلات معتبر پژوهشی به چاپ خواهند رسید.
شایان ذکر است آخرین مهلت ارسال مقالات 31 شهریور ماه می باشد که علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به آدرس  http://conf.rifst.ac.ir  مراجعه نمایند.
 

تگ ها: