دکتر جواد فیضی
حوزه معاونت پژوهش و فناوری به عنوان رکن اصلی برنامه ریزی، مدیریت و اداره کلیه امور پژوهشی موسسه فعالیت دارد.
مدیریت اجرای پروژه های تحقیقاتی کاربردی در پاسخ به رفع چالشها و نیازهای تحقیقاتی جامعه و به ویژه صنعت و نیز پروژه های کلان ملی براساس اولویتها و اسنادبالادستی نقشه جامع علمی و برنامه های توسعه ای با تأکید بر نوآوری و ارتقای دانش و فناوری در علوم و صنایع غذایی به عنوان مهمترین فعالیتهای این معاونت به شمار میآید. همچنین کنترل و نظارت و پایش و هدایت فرآیندهای پژوهشی بر اساس برنامه تعیین شده در طرحهای پژوهشی و همکاریهای علمی وپژوهشی در اجرای پروژههای مشترک تحقیقاتی با سایر مراکز و بخشهای صنعتی حوزه غذا و برگزاری همایشها و رویدادهای مهم علمی و پژوهشی نیز از جمله مأموریتهای این معاونت میباشد. با توجه به ماهیت پژوهشی فعالیتهای این موسسه، آموزش و تربیت پژوهشگر ازطریق جذب و پذیرش دانشجویان دوره دکتری پژوهش محور نیز در این حوزه صورت میگیرد. حوزه معاونت پژوهش و فناوری دارای سه بخش مدیریت امور پژوهشی و تحصیلات تکمیلی، مدیریت کارآفرینی ارتباط با جامعه و مدیریت اسناد و کتابخانه (فناوری اطلاعات) میباشد که هر بخش با توجه به تفکیک وظایف به انجام امور تعریف شده در حوزه های مرتبط می پردازند.
مهمترین راهبردهای کلان در حوزه معاونت پژوهشی بر اساس برنامه تفصیلی توسعه موسسه در پنج سال آتی به قرار زیر است:
1.گسترش پژوهشهای کاربردی میان رشته ای
2.افزایش تولیدات پژوهشی تخصصی و فناورانه
3.انجام پژوهشهای کلان ملی و فراملی
4.توسعه کمی و کیفی گروه های پژوهشی
5.بهبود نظام مدیریت منابع انسانی(کارکنان و اعضای هیأت علمی)
6.تدوین، پیاده سازی و ارتقای نظام جامع اطلاعاتی
7.مستندسازی، پایش و بهبود مستمر فرایندها
8.استفاده کارآمد از قابلیتها، توانمندیها و ظرفیتهای موجود
9.ایجاد ساز و کار مناسب برای تجاری سازی نتایج پژوهشی و تولید ثروت
10.برقراری و گسترش ارتباط اثر بخش پژوهشکده با جامعه و صنعت در سطح ملی و فراملی
11.توسعه کمی و کیفی دوره های تحصیلات تکمیلی پژوهش محور
12.حضور در مراجع ملی مرتبط با حوزه مأموریت و ایفای نقش فعال و تأثیرگذار
13.توسعه امکانات نرم افزاری و سخت افزاری مورد نیاز