این گروه به مطالعه در خصوص فرایندهای ذهنی مصرف کنندگان مانند ادراک، تفکر، احساسات و چگونگی دریافت اطلاعات از محیط از طریق حواس می پردازد. همچنین واکنشهای حسی و شناختی مصرف کنندگان را نسبت به ویژگیهای مختلف موادغذایی مانند طعم، بو، بافت، و ظاهر بررسی میکند و تأثیر این ویژگیها را بر پذیرش و انتخاب غذا مورد بررسی قرار میدهد.
چشم انداز: پیشرو بودن در پژوهشهای علوم حسی و شناختی غذا به منظور درک بهتر ترجیحات مصرف کنندگان و بهبود کیفیت حسی محصولات غذایی.
مأموریت: انجام پژوهشهای علمی و کاربردی در جهت شناسایی و تحلیل واکنشهای حسی و شناختی مصرف کنندگان به منظور بهبود طراحی و توسعه محصولات غذایی که با نیازها و ترجیحات مصرف کنندگان هماهنگ باشد و ارتقاء رضایت مشتری را به همراه داشته باشد.
اهداف:
- توسعه روشهای نوین برای ارزیابی کیفیت حسی موادغذایی؛
- مطالعه عوامل موثر بر ترجیحات حسی و رفتار غذایی مصرف کنندگان؛
- همکاری با صنایع غذایی برای بهبود محصولات فعلی موجود در بازار با تأکید بر خواص حسی؛
- طراحی محصولات غذایی با هدف افزایش پذیرش و مصرف آنها توسط گروههای مختلف جامعه؛
- توسعه پژوهشهای کاربردی در زمینه کارکردهای ذهن و شناخت رابطه آنها با مغز با هدف طراحی محصولات غذایی؛
- دستیابی به فناوری بومی ساخت و تولید ابزارهای تشخیص کمی بویایی و چشایی.
اعضای هیات علمی گروه:
نام و نام خانوادگی | زمینه فعالیت | مرتبه علمی |
---|---|---|
دکتر سمیرا یگانه زاد | تکنولوژی تولید شکلات و فرآورده های قنادی، فرمولاسیون محصولات غذایی و توسعه تکنیک های نوین ارزیابی حسی | دانشیار |
دکتر محمدعلی حصاری نژاد(مدیر گروه) | تکنولوژی مواد غذایی (لبنیات، هیدروکلوئیدها و پروتئین های مواد غذایی) | استادیار |
اعضای هیاًت علمی بازنشسته:
نام و نام خانوادگی | زمینه فعالیت | مرتبه علمی |
---|---|---|
دکتر علیرضا صادقیان | فرآوری میوه و سبزی، خشکبار | استادیار |
مهندس عباس همتی کاخکی | فرآوری زعفران و محصولات وابسته | استادیار |
کارشناسان گروه:
نام و نام خانوادگی | عنوان | آزمایشگاه |
---|---|---|
مهندس عارفه کردجزی | کارشناسی ارشد تکنولوژی مواد غذایی | فرمولاسیون مواد غذایی و ارزیابی حسی |
آزمایشگاه های گروه:
آزمایشگاه فناوری های نوین مواد غذایی