به گزارش روابطعمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، سومین همایش ملی «امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» همزمان با روز جهانی غذا (۲۴ مهرماه ۱۴۰۴) با حضور جمعی از مسئولان ملی و استانی، استادان دانشگاه، پژوهشگران و فعالان صنعت غذا در هتل ثامن مشهد برگزار خواهد شد.
در ابتدای نشست خبری این رویداد، دکتر جواد فیضی ضمن معرفی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، به تشریح دستاوردها، ظرفیتها و جایگاه ویژه این مؤسسه در سطح ملی پرداخت. وی با اشاره به نقش مؤسسه به عنوان بازوی علمی و فناوری وزارت علوم در حوزه غذا، اظهار کرد: «این مؤسسه با برخورداری از زیرساختهای پژوهشی پیشرفته، نیروهای متخصص و ارتباط گسترده با صنایع، نقشی محوری در توسعه فناوریهای نوین غذایی، ارتقای کیفیت و ایمنی مواد غذایی کشور ایفا میکند.»
در ادامه، دکتر سید محمدعلی رضوی رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و رئیس همایش، شعار روز جهانی غذا ۲۰۲۵ را با عنوان «دست در دست هم برای غذاهای بهتر و آیندهای بهتر» برگرفته از شعار سازمان جهانی غذا اعلام کرد.
وی با اشاره به وضعیت نگرانکننده ناامنی غذایی در جهان گفت: «با وجود پیشرفتهای گسترده در کشاورزی، هنوز ۶۷۳ میلیون نفر از مردم جهان معادل ۸/۲ درصد جمعیت کره زمین از گرسنگی مزمن رنج میبرند و ۴۵ درصد مرگومیر کودکان زیر پنج سال ناشی از سوءتغذیه است. همچنین ۶۰ درصد از گرسنگان جهان را زنان تشکیل میدهند.»
دکتر رضوی با ابراز نگرانی از افزایش چاقی در جهان که نسبت به سال ۲۰۱۰ حدود ۱۱۵ درصد رشد داشته و بیش از ۷۵۰ میلیون نفر را درگیر کرده است، بر مدیریت پایدار منابع و عدالت در توزیع غذا تأکید کرد.
دکتر مرضیه حسینی نژاد، دبیر علمی همایش، نیز با تشریح برنامههای علمی این رویداد گفت: «این همایش در چهار پنل تخصصی با محورهای »سلامت و تغذیه»، «ایمنی و ناامنی غذایی»، «امنیت غذایی و تابآوری زنجیره تأمین غذا در شرایط بحران» و «فناوری و محصولات نوین غذایی»برگزار خواهد شد.»
وی افزود: «در مجموع بیست وچهار سخنران برجسته علمی در این پنلها حضور دارند و یک میزگرد تخصصی ملی نیز با مشارکت مسئولان و صاحبنظران حوزه امنیت غذایی کشور برگزار میشود.»
به گفته وی، تاکنون ۳۷۶ نفر در همایش ثبتنام کردهاند که از این میان ۱۹۹ نفر بهصورت حضوری و ۱۷۷ نفر بهصورت برخط شرکت خواهند کرد. همچنین ۲۹۵ مقاله علمی از پژوهشگران ۱۰۵ مرکز آموزشی، پژوهشی و صنعتی کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده است که بخشی از آنها در قالب پوستر و کتابچه مقالات منتشر خواهد شد.
مهندس سروش بشروئی شرق، معاون اداری و مالی و دبیر اجرایی همایش، با قدردانی از همکاری استانداری خراسان رضوی و شهرداری مشهد، از حضور دکتر غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی و دکتر عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به عنوان سخنرانان کلیدی خبر داد و اظهار داشت: «تمام جزئیات اجرایی و تشریفاتی با برنامهریزی دقیق در حال انجام است.»
در پایان، دکتر ابوالفضل پهلوانلو، مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت مؤسسه، برگزاری همزمان همایش با روز جهانی غذا را فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش و همافزایی میان پژوهشگران و صنعتگران دانست و گفت: «مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با تمرکز بر توسعه فناوریهای نوین، تولید محصولات سلامتمحور و ارتقای زنجیره ارزش غذایی کشور،در مسیر تحقق اهداف سند ملی امنیت غذایی گام برمیدارد».