کارگاه آموزشی «ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان» با هدف آشنایی اعضای محترم هیئت علمی با ظرفیتها و فرصتهای قانونی این ماده و راههای بهرهبرداری از آن، روز گذشته با برنامهریزی و هماهنگی دفتر ارتباط با صنعت برگزار شد.
این کارگاه به مدت ۴ ساعت در سالن جلسات موسسه با حضور اعضای هیئت علمی برگزار شد و شامل بخشهای مختلفی از جمله ارائه تئوریک، بیان تجربههای اجرایی، و پرسشوپاسخ تعاملی بود.
در ابتدای کارگاه، دکتر نجفی با ارائه مطالبی جامع و ساختاریافته، به تبیین مفاد ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان پرداخت. ایشان با بهرهگیری از اسلایدهای آموزشی و مثالهای کاربردی واقعی، چگونگی استفاده اعضای هیئت علمی از این قانون برای اجرای پروژههای صنعتی، مشارکت در شرکتهای دانشبنیان، و تسهیل در فرایندهای همکاری با بخش خصوصی را شرح دادند.
در بخش دوم کارگاه، مطالعات موردی (Case Studies) و نمونههایی از تجربههای موفق اجرای ماده ۱۳ در دیگر مراکز علمی و پژوهشی ارائه شد که به درک بهتر موضوع و انتقال تجربههای مفید کمک شایانی کرد.
این مثالها شامل چگونگی انعقاد قراردادهای صنعتی، نحوه انتقال دانش و فناوری، و مسیرهای قانونی برای حفظ امتیازات علمی اعضا در کنار فعالیتهای فناورانه بود. بخش پایانی کارگاه به پرسش و پاسخ و گفتوگوی تعاملی اختصاص یافت که در آن اعضای هیئت علمی سؤالات خود را مطرح کردند و دکتر نجفی با حوصله و دقت به هر یک از سؤالات پاسخ داد. همچنین برخی چالشهای رایج در اجرای این قانون مطرح شد و راهکارهای عملی برای رفع آنها ارائه گردید.
فضای کارگاه بسیار تعاملمحور و پویا بود و مشارکت فعال اعضای هیئت علمی نشان از استقبال قابل توجه و علاقهمندی آنها به بهرهبرداری از این ظرفیت قانونی داشت.
لازم به ذکر است که برگزاری این کارگاه، گامی مؤثر در جهت توانمندسازی اعضای هیئت علمی برای توسعه فعالیتهای فناورانه و کاربردیسازی تحقیقات دانشگاهی تلقی میشود و قرار است در آینده نزدیک، کارگاههای مشابه با محوریت سایر مواد قانون جهش تولید دانشبنیان و موضوعات مرتبط با انتقال فناوری، مالکیت فکری و تجاریسازی نیز برگزار گردد.