ورود به بخش استارت آپ ها rocket
+6

 

تولید موادغذایی با کیفیت و ایمن یکی از اهداف اصلی صنعت غذا به شمار می­ آید که رضایت و سلامت مصرف­ کنندگان را تضمین می ­نماید. بدین منظور پایش و کاهش مخاطرات شیمیایی و بیولوژیکی در طی زنجیره تولید تا مصرف موادغذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا ماموریت اصلی این گروه پژوهشی، برپایه کنترل ایمنی و کیفیت در حوزه علوم و صنایع غذایی استوار است. از جمله فعالیت­های علمی و پژوهشی این گروه می­توان به طراحی و ساخت انواع حسگرها و بیوحسگرها، تعیین و شناسایی آلاینده ­­ها و سموم شیمیایی و میکروبی موادغذایی با روش­های مختلف (کروماتوگرافی، اسپکتروسکوپی، الکتروشیمیایی،  کمومتریکس و ...)، ارزیابی میکروبی موادغذایی، استفاده از نگهدارنده­ های طبیعی در موادغذایی، طراحی و ساخت بسته­ بندی­های فعال و هوشمند سبز به منظور کنترل و پایش کیفیت و فساد موادغذایی، کنترل فرایندهای تولید موادغذایی با هدف کاهش ضایعات و همچنین استفاده از ضایعات غذایی به منظور استخراج ترکیبات زیست فعال اشاره نمود. این فعالیت­ها در قالب طرح­های پژوهشی و با مشارکت یا حمایت مالی مراکز نظارتی، دانشگاهی و صنعتی ملی و بین ­المللی اجرا شده و یا در حال انجام است.   

 زمینه های پژوهشی گروه:

-    استفاده از فنآوری های نوین در کنترل و بهبود کیفیت  مواد غذایی از تولید تا مصرف

-    پژوهش در زمینه ارتقا استانداردهای ملی و جهانی کنترل کیفیت مواد غذایی

-    بهینه سازی در تولید فرآورده های غذایی ارگانیک، سالم و ایمن

-    پژوهش های مرتبط با غذای حلال و طیب 

 

اعضای هیات علمی گروه:

نام و نام خانوادگی زمینه فعالیت مرتبه علمی
دکتر ابراهیم فولادی (مدیر گروه)

روش های سریع پایش و کنترل کیفیت مواد غذایی (بیوسنسورها، نانوسنسورها و روش های کمومتریکس) 

استادیار
دکتر جواد فیضی آنالیز مواد غذایی( زعفران، سم شناسی مواد غذایی، تجزیه و ایمنی مواد غذایی)  استاديار
دکتر اسماء وردیان آپتامرها و کاربرد آن در طراحی بیوسنسورها  استادیار
دکتر دینا شهرام پور میکروبیولوژی مواد غذایی، بسته بندی مواد غذایی (فیلم ها و پوشش های خوراکی) استاديار
دکتر علیرضا وسیعی باکتری های اسید لاکتیک و کاربرد آن ها در فرآورده های عملگر، بیوفیلم های میکروبی و راه های کنترل آن، بیوسنتز متابولیت های میکروبی، بهینه سازی محیط های کشت میکروبی بر پایه پسماندهای کشاورزی-غذایی استاديار

 

اعضای هیاًت علمی بازنشسته:

نام و نام خانوادگی زمینه فعالیت مرتبه علمی
دکتر احمد بالندری  مدیریت ایمنی محصولات غذایی از مزرعه تا مصرف کننده  استادیار

 

کارشناسان گروه:

نام و نام خانوادگی عنوان آزمایشگاه
مهندس فهیمه محمودی کارشناس ارشد کنترل کیفیت مواد غذایی                   

 

آزمایشگاه های گروه: