تولید موادغذایی با کیفیت و ایمن یکی از اهداف اصلی صنعت غذا به شمار می آید که رضایت و سلامت مصرف کنندگان را تضمین می نماید. بدین منظور پایش و کاهش مخاطرات شیمیایی و بیولوژیکی در طی زنجیره تولید تا مصرف موادغذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا ماموریت اصلی این گروه پژوهشی، برپایه کنترل ایمنی و کیفیت در حوزه علوم و صنایع غذایی استوار است. از جمله فعالیتهای علمی و پژوهشی این گروه میتوان به طراحی و ساخت انواع حسگرها و بیوحسگرها، تعیین و شناسایی آلاینده ها و سموم شیمیایی و میکروبی موادغذایی با روشهای مختلف (کروماتوگرافی، اسپکتروسکوپی، الکتروشیمیایی، کمومتریکس و ...)، ارزیابی میکروبی موادغذایی، استفاده از نگهدارنده های طبیعی در موادغذایی، طراحی و ساخت بسته بندیهای فعال و هوشمند سبز به منظور کنترل و پایش کیفیت و فساد موادغذایی، کنترل فرایندهای تولید موادغذایی با هدف کاهش ضایعات و همچنین استفاده از ضایعات غذایی به منظور استخراج ترکیبات زیست فعال اشاره نمود. این فعالیتها در قالب طرحهای پژوهشی و با مشارکت یا حمایت مالی مراکز نظارتی، دانشگاهی و صنعتی ملی و بین المللی اجرا شده و یا در حال انجام است.
زمینه های پژوهشی گروه:
- استفاده از فنآوری های نوین در کنترل و بهبود کیفیت مواد غذایی از تولید تا مصرف
- پژوهش در زمینه ارتقا استانداردهای ملی و جهانی کنترل کیفیت مواد غذایی
- بهینه سازی در تولید فرآورده های غذایی ارگانیک، سالم و ایمن
- پژوهش های مرتبط با غذای حلال و طیب
اعضای هیات علمی گروه:
نام و نام خانوادگی | زمینه فعالیت | مرتبه علمی |
---|---|---|
دکتر ابراهیم فولادی (مدیر گروه) |
روش های سریع پایش و کنترل کیفیت مواد غذایی (بیوسنسورها، نانوسنسورها و روش های کمومتریکس) |
استادیار |
دکتر جواد فیضی | آنالیز مواد غذایی( زعفران، سم شناسی مواد غذایی، تجزیه و ایمنی مواد غذایی) | استاديار |
دکتر اسماء وردیان | آپتامرها و کاربرد آن در طراحی بیوسنسورها | استادیار |
دکتر دینا شهرام پور | میکروبیولوژی مواد غذایی، بسته بندی مواد غذایی (فیلم ها و پوشش های خوراکی) | استاديار |
دکتر علیرضا وسیعی | باکتری های اسید لاکتیک و کاربرد آن ها در فرآورده های عملگر، بیوفیلم های میکروبی و راه های کنترل آن، بیوسنتز متابولیت های میکروبی، بهینه سازی محیط های کشت میکروبی بر پایه پسماندهای کشاورزی-غذایی | استاديار |
اعضای هیاًت علمی بازنشسته:
نام و نام خانوادگی | زمینه فعالیت | مرتبه علمی |
---|---|---|
دکتر احمد بالندری | مدیریت ایمنی محصولات غذایی از مزرعه تا مصرف کننده | استادیار |
کارشناسان گروه:
نام و نام خانوادگی | عنوان | آزمایشگاه |
---|---|---|
مهندس فهیمه محمودی | کارشناس ارشد کنترل کیفیت مواد غذایی |
آزمایشگاه های گروه: