مدل مفهومی غذای طیب در سمپوزیوم «ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تغذیه مناسب با رویکرد طیب» توسط «دکتر حسین زمانی» دبیر اجرایی همایش بین المللی غذای طیب و عضو هیات علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، در همایش بینالمللی تغذیه بالینی ایران ارایه شد.
محتوی این سخنرانی شامل تبیین بوم کیفیت طیب، تحلیل عوامل مؤثر در غذای طیب (مواد اولیه، فرایندها، نیروی انسانی و تجهیزات)، سهم غذای طیب در شکل گیری شخصیت انسان و آثار و نتایج غذای طیب؛ ویژگی ها و چشم انداز غذای طیب بود.
زمانی در مورد تفاوت غذای حلال و طیب بیان کرد: حلال برگرفته از دستورالعمل ها و احکام اسلام است اما طیب بالاترین سطح کیفی زندگی است که مناسبترین کلیدواژه قرآنی در زمینه کیفیت است، ضمن اینکه حلال و ارگانیک بودن از پیش نیازهای اعطای نشان طیب است.
وی در مورد نگرش اسلام به زنجیره غذایی گفت: در اسلام مواد غذایی پدیده ای زنده هستند که دارای آثار متعددی می باشند که در میدان جسم و روح انسان هضم شده و علاوه بر تامین سوخت و ساز بدن و رشد و ترمیم سلول ها و بافت ها، دارای آثار درمانی، روانی، ژنتیکی و جهت دادن به رفتار و احساس انسان ها می باشد که در شکل گیری شخصیت انسان موثر است.
گفتنی است اولین همایش بین المللی غذای طیب با همکاری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و موسسه کیفیت رضوی وابسته به آستان قدس رضوی، 19-18 آبان ماه 1401 در مشهد و با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی و راهکارهای عملی، تبادل آراء اندیشمندان، پژوهشگران و مدیران سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی در داخل و خارج از کشور برگزار می شود.