اولین همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت همزمان با روز جهانی غذا توسط موسسه در مشهد برگزار شد.
سیدمحمدعلی رضوی، در همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت که در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: روز جهانی غذا هر سال در بیش از 150 کشور جهان برای ریشهکن کردن گرسنگی برگزار میشود و دولتها به امنیت غذا باید هر ساله توجه کنند. فائو هر سال موضوعی را در بحث امنیت غذایی انتخاب میکند و امسال به بحث آب و اهمیت ان که آب غذاست، آب زندگیست پرداخته است.
وی افزود: در عصری زندگی میکنیم که آب، این منبع ارزشمند که تنها دو و نیم درصد آن در جهان قابل استفاده است و کیفیت آن نیز در حال تغییر است. فائو با این شعار را به دنبال هوشیار کردن دولتها انتخاب کرده که مسئله آب را در کنار امنیت غذایی بسیار جدی در نظر بگیرند.
رضوی اضافه کرد: متأسفانه کشورهایی که تنش آبی دارند در حال گسترش هستند و بسیاری از روستاها به دلیل نبود آب حذف شدند. اگر امروز مسئله تنش آبی مدیریت نشود میتواند در جهان و در کشور ما تبدیل به بحران شود. اگر امروز بخواهیم در روز جهانی غذا به این موضوع بپردازیم، باید در مورد مسئله آب که ارتباط مستقیم با امنیت غذایی دارد توجه شود.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان این مطلب که در حوزه امنیت غذایی که یکی از ارکان اصلی دولت است چشمانداز خوبی در این برنامه ندیدیم و امیدواریم در برنامه توسعه هفتم به این مسئله بیشتر پرداخته شود، گفت: جایگاه ایران در حوزه رژیم غذایی سالم نامطلوب است و غذایی که تولید میشود آلایندههای زیست محیطی بسیاری دارد و در حال حاضر غذای ایمن تولید نمیکنیم و این وظیفه سنگینی را در زنجیزه تولید غذا ایجاد میکند.
رضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک میلیارد انسان در جهان از گرسنگی و حدود 2 میلیارد نفر از چاقی به دلیل رژیم غذایی نادرست رنج میبرند و چالشهای عمدهای که در جهان وجود دارد مشکل گرسنگی است که باعث سوء تغذیه و رشد غیرطبیعی در بعضی افراد شده است، متأسفانه از هر 9 نفر یک نفر در جهان گرسنهاند. در ایران نیز همین آمار وجود دارد.
وی ادامه داد: 60 درصد از گرسنگان جهان زن هستند و 70 درصد از فقیران در مناطق روستایی، گرسنگی دارند. مرگ و میر بر اثر گرسنگی از ایدز، مالاریا و سل بیشتر است. از طرفی در جهان 45 درصد مرگ و میر نوزادان به علت سوء تغذیه است.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خاطرنشان کرد: ما امروز با مشکل چاقی و اضافه وزن نیز مواجه هستیم که این امر ناشی از رژیمهای غذایی نادرست است. به همین دلیل در این رویداد به سبد غذایی مطلوب در اقتصاد خانواده پرداختیم.