ورود به بخش استارت آپ ها rocket
  1. سومین همایش امنیت غذایی؛فرآوری،ایمنی و سلامت به میزبانی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد
  2. سومین همایش امنیت غذایی؛فرآوری،ایمنی و سلامت به میزبانی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد

به همت مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد؛ 

سومین همایش امنیت غذایی؛فرآوری،ایمنی و سلامت به میزبانی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد

به گزارش روابط‌عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی: سومین همایش ملی «پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» به همت مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و با حضور نماینده فائو دکتر طایراف نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، مسئولان، پژوهشگران، دانشجویان و متخصصان این حوزه هم‌زمان با روز جهانی غذا در مشهد پنج شنیه 24مهرماه  برگزار شد.

در آیین افتتاحیه این همایش، دکتر محمدعلی رضوی، رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و رئیس همایش، با اشاره به چالش‌های جهانی حوزه غذا در سال ۲۰۲۵ گفت: با وجود گذشت دو سال از تدوین و ابلاغ سند ملی امنیت غذایی، تاکنون اقدام مؤثری برای اجرای آن صورت نگرفته است.

وی اظهار داشت: با وجود پیشرفت‌های فناورانه، نابرابری در دسترسی به غذا در جهان همچنان رو به افزایش است. ایران نیز در مسیر تحقق امنیت غذایی گام‌های قابل توجهی برداشته اما اجرای عملی سند ملی امنیت غذایی هنوز آغاز نشده است.

رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تأکید کرد: دغدغه امروز بشر تأمین غذای سالم، ایمن و مقرون‌به‌صرفه برای همه انسان‌هاست؛ زیرا برخورداری از آب و غذای سالم از حقوق بنیادین هر انسان محسوب می‌شود.

رئیس همایش با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا با عنوان «دست در دست هم برای غذاهای بهتر و آینده بهتر» افزود: این شعار بیانگر آن است که امنیت غذایی صرفاً محدود به رفع گرسنگی نیست، بلکه به یک اولویت جهانی تبدیل شده است.

دکتر رضوی پنج چالش اصلی جهانی در حوزه غذا را ناامنی غذایی و گرسنگی فزاینده، چاقی و اضافه وزن، تلفات و ضایعات غذایی، تغییرات اقلیمی و ناپایداری سیستم‌های کشاورزی عنوان کرد و گفت: حدود ۱۰ درصد جمعیت جهان از گرسنگی رنج می‌برند و بیش از ۶۷۵ میلیون نفر دچار گرسنگی شدید هستند. وی افزود: چاقی و تغذیه ناسالم در کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه از جمله ایران رو به افزایش است، به‌گونه‌ای که در جهان حدود ۲/۵ میلیارد نفر دارای اضافه وزن‌اند و سالانه چهار میلیون مرگ با چاقی ارتباط دارد. به گفته او، ایران به شدت درگیر آثار تغییرات اقلیمی بر کشاورزی است و میزان تلفات و ضایعات غذایی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد برآورد می‌شود.

همچنین ناپایداری سیستم‌های کشاورزی فشار زیادی بر منابع آب، خاک و انرژی وارد کرده و ایران در فرسایش خاک رتبه ششم جهان را دارد. رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی راهکارهای مقابله با چالش‌های جهانی غذا را توسعه کشاورزی پایدار و هوشمند، کاهش ضایعات غذایی، اصلاح الگوی مصرف، و حکمرانی مطلوب با همکاری‌های بین‌المللی دانست و گفت: «آینده غذا در گرو تصمیمات امروز ماست» و برگزاری چنین همایش‌هایی باید به تصمیمات عملی و سیاست‌گذاری‌های مؤثر منجر شود.

وی تصریح کرد: در جهانی که همزمان با گرسنگی و چاقی مواجه است، آموزش تغذیه سالم و فرهنگ‌سازی عمومی نقش کلیدی در ارتقای سلامت جامعه دارد.

در ادامه، دکتر مرضیه حسین‌نژاد، دبیر علمی سومین همایش ملی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت، با اشاره به افزایش دو برابری مقالات ارسالی نسبت به سال گذشته گفت: امسال ۲۵۰ مقاله از سراسر کشور دریافت شد که از این تعداد ۲۰۹ مقاله پذیرفته شده است.

وی افزود: از مجموع مقالات پذیرفته‌شده، ۷۵ مقاله از استان خراسان رضوی و بقیه از سایر استان‌های کشور ارسال شده‌اند.

گفتنی است این همایش در قالب چهار محور تخصصی شامل «سلامت و تغذیه»، «ایمنی و ناامنی غذایی»، «امنیت غذایی و تاب‌آوری زنجیره تأمین غذا در شرایط بحران» و «فناوری و محصولات نوین غذایی» برگزار شد.

در اختتامیه این همایش، یک میزگرد تخصصی امنیت غذایی با حضور مسئولان و صاحب‌نظران حوزه امنیت غذایی کشور و همچنین در حاشیه این همایش، نمایشگاهی با هشت غرفه از محصولات صنایع غذایی برگزار گردید.

سومین همایش ملی «پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» روز پنجشنبه ۲۴ مهرماه، به همت مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و حمایت دانشگاهها و صنعت غذا در مشهد برگزار شد.