رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از دستیابی به فناوری تولید نانو دارو جهت درمان تومور مغزی با استفاده از کورکومین خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، «دکتر قدیر رجب زاده» با اعلام این خبر افزود: این فناوری حاصل اجرای پروژه مشترک این موسسه با دپارتمان علوم اعصاب دانشکده پزشکی مشهد بود که با هدف طراحی دارویی با استفاده ترکیبات طبیعی زیست فعال انجام شده است.
وی گفت: به دلیل پیچیدگی فرآیند درمان تومور های مغزی و عوارض جانبی زیاد دارو های موجود، در این پروژه بعد از طراحی دارو، فرآیند بررسی اثر درمانی بر روی سلول های تومور مغزی انجام شد.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی بیان کرد: محصول نهایی تولید شده در این پروژه می تواند به عنوان غذا دارو به صورت موازی با دارو های موجود در درمان تومور مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
«دکتر قدیر رجب زاده»، رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و عضو تیم مجریان این طرح پژوهشی اظهار داشت: استفاده از غذا داروها در صنايع غذايي و دارويي، بعلت مشکلاتی نظیر جذب پایین در سیستم گوارشی، تغيير پذيری احتمالی در طول نگهداري و تاثير سيستم گوارشي بر آن، با محدودیت هایی مواجه است.
وی افزود: بسیاری از این ترکیبات در طی فرآوری ماده غذایی و نگهداری تخریب شده و خواص سلامتی بخش خود را از دست می دهند. به همين دليل انتخاب و ايجاد يک سيستم انتقال مناسب براي جذب و استفاده حداکثري از خواص ترکیبات طبیعی ضروري است.
رجب زاده گفت: برای اثربخشی بیشتر کورکومین، حامل هایی برای محافظت از آن طراحی شده است که نانو حامل های مذکور قابلیت جذب کورکومین را در سیستم گوارش و در سیستم گردش خون افزایش داده است.
وی تاکید کرد: در این تحقیق با تغییراتی که در سطح نانو حامل ایجاد شده، راندمان انتقال این دارو به بافت هدف یا همان تومور مغزی افزایش یافته است.