نخستین مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص در ایران با هدف ایجاد زیرساخت و شتابدهی طرح های فناورانه در حوزه صنعت غذا رونمایی شد.
این مراسم در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با حضور جمعی از مقامات کشوری و لشکری، ساتید، پژوهشگران و محققان دانشگاههای کشور انجام شد.
دکتر رضوی، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در خصوص اهداف مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص توضیح داد: این مرکز با هدف تقویت تولید، ارتقای امنیت غذایی و ترویج استفاده از فناوریهای نوین در صنایع غذایی خاص، میکوشد نقش مهمی در بومیسازی تکنولوژیهای پیشرفته و در نتیجه استقلال و اقتدار کشور در عرصه بینالمللی ایفا کند.
وی همچنین به سیاستهای اهداف بلند مدت این مرکز اشاره کرد و گفت: یکی از این سیاستها توسعه زنجیره ارزش محصولات غذایی خاص است که با هدف بهبود بهرهوری و فرآیندهای تولید، از تحقیق و توسعه (R&D) در این حوزه حمایت میکند.
این سیاستها به ایجاد یکپارچگی در راهبردهای مختلف کمک کرده و فرآیند دستیابی به اهداف مرکز را تسهیل میکنند. رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در خاتمه گفت: سیاستهای این مرکز بهویژه در زمینه همکاریهای بینالمللی، ترغیب سرمایهگذاریهای بخش خصوصی، و توسعه بازارهای جدید برای محصولات غذایی خاص، اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این، کاربردی کردن دانش و تبدیل علم به فناوری و ارائه خدمت به شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه از دیگر برنامههای این مرکز است. این مرکز با مشارکت سازمان اتکا و موسسه آموزشی تحقیقات صنایع دفاعی کشور راه اندازی شد.