به گزارش روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم وصنایع غذایی، در راستای تفاهم نامه همکاری مابین اداره استاندارد خراسان رضوی و موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، کارگاه آشنایی با روش های آزمون فیزیکوشیمیایی و میکروبی زعفران در روزهای 18 و 19 دی ماه 1403 در محل آزمایشگاه های شیمی و میکروبیولوژی موسسه پژوهشی علوم وصنایع غذایی برگزار شد.
در روز نخست این دوره که با مشارکت دفتر استانداردسازی و آزمایشگاه مرکزی موسسه برگزار شد، شرکت کنندگان با روش های آزمون مطابق با استاندارد ملی 259 در ابتدا به صورت تئوری آشنا شدند و در ادامه به صورت عملی نیز روش های آماده سازی نمونه، محاسبات قدرت رنگی زعفران و همچنین آزمون رنگ مصنوعی را فراگرفتند.
آزمون های فیزیکوشیمیایی شامل محتوای رطوبت،عصاره ی آبی،کروسین، پیکروکروسین وسافرانال مطابق با روش های توصیه شده در استانداردهای ملی ایران می باشد.
در روز دوم برگزاری کارگاه نیز ویژگی های میکروبی زعفران طبق استانداردملی 5689 تشریح شد و شرکت کنندگان به صورت عملی نیز با استانداردها آشنا شدند.
در این دوره روش، تهیه و سترون سازی محیط کشت، آماده سازی و سترونسازی وسایل، اجرای آزمون طبق استاندارد و روش های آزمون شمارش کلی میکروارگانیسم ها، کلیفرم به صورت تئوری و عملی آموزش داده شد.