به گزارش روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی،«دکتر قدیر رجب زاده» در نخستین رویداد توسعه اکوسیستم نوآوری در استانها (تانا) در صنایع غذایی که با حضور نامداران این صنعت در مشهد برگزار شد با تاکید بر اینکه عملکرد زیست بوم فناوری در حوزه هایی نظیر دارو و درمان بسیار بهتر از صنایع غذایی است افزود: متاسفانه در استارتاپ های صنایع غذایی بیشتر از توجه به بحث فناوری تولید غذا، به ثبت سفارش و خرید غذا توجه شده است که امیدواریم در آینده شاهد تغییر این روند در صنعت غذا باشیم.
وی با اشاره به اهمیت صنایع غذایی ادامه داد: تعداد کارگاه های صنعتی با بیش از 10 نفر نیروی انسانی در خراسان رضوی دو هزار و 258 کارگاه است و از این تعداد 608 کارگاه به صنایع غذایی اختصاص دارند که نشان دهنده سهم 27 درصدی صنایع غذایی در استان است.
رجب زاده به سهم 2/16 درصدی سرمایه گذاری صنعت غذا اشاره و بیان کرد: سهم اشتغال این صنعت حدود 29 هزار و 800 نفر از تعداد کل حدود 116 هزار و 700 نفر است که این امر بر سهم حدود 26 درصدی اشتغال در صنایع غذایی کشور دلالت دارد.
وی ادامه داد: سهم سرمایه گذاری پایین در این صنعت، زنگ خطری برای آینده صنعت غذا و پایداری سهم اشتغال در آن می باشد.
وی همچنین به بررسی وضعیت شرکت های دانش بنیان پرداخت و افزود: از مجموع هفت هزار و 141 شرکت دانش بنیان در کشور، 309 شرکت در حوزههای مرتبط با غذا فعال هستند که 15 شرکت از این شرکتهای دانش بنیان در خراسان رضوی مستقر هستند.
رجب زاده در پایان بر آمادگی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای توسعه و ارتقاء اکوسیستم نوآوری در صنعت غذای استان از طریق تعریف طرح های فناورانه و ارائه دانش فنی مورد نیاز صنعت تاکید کرد و خواستار گسترش همکاری های چند جانبه شد.
تانا اقدامی ملی در حوزه توسعه زیستبومفناوریونوآوری استان است
در ادامه «دکتر مسعود میرزایی شهرابی»، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در این رویداد بیان کرد: صنایع غذایی یکی از حوزه های بسیار مهم و اساسی ما در استان است که برندهای ملی و بین المللی زیادی را به کشور عزیزمان معرفی کرده و در واقع خراسان رضوی یکی از قطب های صنعت غذاست.
وی گفت: برنامه ریزی و طرح ریزی خوبی برای اجرای صحیح اقدام ملی تانا درلایه استانی داشته ایم و این رویداد با حمایت معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استانداری خراسان رضوی، قرارگاه اقتصاد دانش بنیان، پارک علم و فناوری استان خراسان، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی، دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، انجمن شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی به انجام رسیده است.
میرزائی شهرابی ادامه داد: تانا مخفف توسعه اکوسیستم نوآوری استانها، در حقیقت یک اقدام ملی و ماموریت خاص در حوزه توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری استان هاست.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: اگر چه محوریت این رویداد پارکهای علم و فناوری هستند ولی به گونه ای طرح ریزی شده است که تمام اجزای زیست بوم فناوری و نوآوری استان را به مشارکت فعال میگیرد و یک فرآیند مستمر، دائمی و پیوسته در حوزه حساس سازی، شبکه سازی، توانمندسازی، تحرک و انگیزه بخشی، بهم رسانی و پیوند بین نیاز فناورانه (تقاضا) با توانمندی فناوران (عرضه) و پیگیری، تا حصول نتیجه است.
وی افزود: یکی از زمینههای تبلور این طرح برگزاری رویدادهای هم افزایی، شبکه سازی و توانمندسازی در پارک علم و فناوری خراسان رضوی بوده است، که اولین گام آن ۸ تیرماه ۱۴۰۱ آغاز شده و از آن زمان تا کنون چندین جلسه تانا با گروه های مختلف تخصصی و حتی شهرستان های استان با هدف تبیین اهداف تانا برگزار کردیم و این پیش رویداد تانا صنایع غذایی سومین گام حرکتی ماست.
میرزائی شهرابی تصریح کرد: ما ذینفعان و بازیگران متفاوتی در اکوسیستم دانشی استان داریم اعم از ادارات، ارگان ها و دستگاه های اجرایی و نهادهای متولی، پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها، نخبگان، فناوران، شرکتهای فناور و دانشبنیان، سرمایه گزاران، شتابدهنده ها، هسته های علمی، پژوهشگاه ها و مراکز تحقیق و توسعه، خانه های خالق، مراکز نوآوری، کارخانه نوآوری و دیگر مراکز.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی متذکر شد: البته در حقیقت در دوره های قبلی اتصالشان بهم و جانمائیشان برای تقسیم کار در زیست بوم بدرستی شکل نگرفته و جزیره های جدا از هم بودند و این یعنی کارهای بعضاً ارزشمندشان ضریب نمی گرفته و هم افزایی و استفاده از خرد جمعی نهادینه نشده بوده و شبکه سازی واقعی در استان را شاهد نبودیم.
شایان ذکر است در این رویداد تفاهم نامه همکاری چند جانبه بین پارک علم و فناوری خراسان رضوی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ، مدیران صنایع برتر و انجمن شرکتهای دانشبنیان استان منعقد گردید.