دکتر قدیر رجب زاده، رئیس موسسه پژوهشی علوم وصنایع غذایی در پیامی، ۲5 مهرماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا را به دست اندرکاران حوزه غذا تبریک گفت و ضمن پاسداشت خدمات فعالان این حوزه، در این خصوص نکاتی چند را اظهار داشت.
متن پیام به شرح زیر است:
به نام خدا
همه ساله 25 مهرماه مصادف با 16 اکتبر بمناسبت سالروز تاسیس سازمان جهانی فائو بعنوان روز جهانی غذا گرامی داشته شده و مراسم سالیانه این روز، ما را به تفکر در خصوص وضعیت تغذیه، گرسنگی، کمبود منابع غذایی در جوامع بشری، امنیت و سلامت غذا، بحران های پیش رو و نقشی که از منظر وظائف انسانی، اخلاقی و حرفه ای بر عهده ماست وادار می سازد. غذا در زمره اولین و اساسی ترین نیاز انسان شناخته شده و تامین غذای سالم بی تردید جزو بدیهی ترین و دشوارترین وظیفه های ممکن برای مسئولین هر جامعه از سطح خانواده تا سطوح منطقه ای، ملی و فراملی است.
روز جهانی غذا در سال 2020 در حالی با شعار "رشد، تغذیه، پایداری. با یکدیگر. عملکرد امروز ما آینده ماست " برگزار می گردد که ایران و جهان با شیوع ویروس کووید 19 روبرو بوده و در پی آن سبد غذایی خانوار از این پدیده تاثیر پذیرفته و با دشواری همراه گشته است. گزارش های جهانی از روند رو به رشد میزان گرسنگی در جامعه بشری در قرن حاضر حکایت داشته و مشکلات ناشی از سوء تغدیه، رژیم های نادرست و الگوهای غذایی ناسالم سلامت صدها میلیون انسان بویژه کودکان و اقشار آسیب پذیر را در معرض مخاطره قرار داده است. از طرفی رویه های نامطلوب تولید از جمله بهره گیری بی رویه از سموم و آفت کش های کشاورزی، آلودگی و فساد مواد غذایی، و نیز روش های ناکارامد و ناعادلانه عرضه و توزیع، و شرایط ظالمانه تحریم های بین المللی در کشور ما ، دسترسی به غذای سالم و کافی را برای بسیاری با محدودیت همراه ساخته است.
در این شرایط نقش متخصصین حوزه ها و گرایش های مختلف وابسته به علوم و صنایع غذایی روز به روز نمود بیشتری پیدا می کند به نحوی که شعار " عملکرد امروز ما آینده ماست " در تامین غذای سالم و کافی بیش از هر گروه دیگر متوجه ما و دست اندرکاران این حوزه بوده و کنش فعالانه و هوشمندانه ما در عرصه تحقیق، توسعه و تولید راهکار تحقق این شعار و سلامت آینده جامعه را رقم خواهد زد.
موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به عنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیش از سه دهه تجربه تحقیقات کاربردی و تعامل با صنایع تولیدی در رویکردی نوین، تحقیقات در خصوص سلامت غذا از مزرعه تا سفره را در برنامه خود قرار داده و همچون گذشته حمایت از پژوهش های کاربردی در جهت دستیابی به غذای سالم، کافی و فراسودمند در شرایط بحرانی حاضر را اعلام می دارد. بدین مناسبت ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا، از تلاش روزافزون و خستگی ناپذیر صنعتگران، پژوهشگران، متخصصین و اندیشمندان عرصه تولید و نیز دست اندرکاران توزیع، کنترل و نظارت بر سلامت غذا تقدیر نموده و توان و پویایی بیش از پیش این فرهیختگان و فعالان بی بدیل، بویژه همکاران پرتلاش موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی را آرزو می نماید.
به امید دستیابی به جهانی عاری از گرسنگی و ایرانی سرشار از سلامت و امنیت غذایی.