این آزمایشگاه با هدف بهبود، توسعه و مهندسی فرمولاسیون محصولات غذایی متناسب با نیاز مصرف کنندگان برای تولیدمحصولات سالم و با کیفیت در سال 1392 تاسیس گردید. توسعه فرمولاسیون در فرآورده‌های کاکائویی و قنادی (انواع شکلات و تافی پاستیل، ژله، آدامس، دسرها و کرم‌ها و ...)، میوه‌های خشک و آجیل،اسنک‌های بر پایه میوه و غلات، فرآورده‌های آردی (کیک و کلوچه و ...)، محصولات لبنی، نوشیدنی‌ها از اولویت‌های پژوهشی این آزمایشگاه می‌باشد.

آزمایشگاه فرمولاسیون مواد غذایی با برخورداری از تجهیزات و دستگاه‌های عمومی و تخصصی مختلف، زیرساخت‌های لازم برای انجام طرح‌های پژوهشی وخدمات آزمایشگاهی مورد نیاز واحدهای تحقیقاتی و صنعتی را فراهم نموده است. علاوه بر تجهیزات عمومی آزمایشگاهی، آسیاب غلتکی میکرونیزه، آسیاب ساچمه ای مرطوب (بال میل)، دراژه ساز، کنچ (برای شکلات)، سیستم تزریق بخار سوپرهیت، اکسترود سرد کوچک، کدورت سنج، همزن کاسه ای حرفه ای، همزن مکانیکی پره ای از جمله تجهیزات موجود در این آزمایشگاه می‌باشد.